Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

Sinusta Minuksi bannerikuvaSinusta Minuksi bannerikuva

 

 

Sinusta Minuksi - näyttely on syntynyt halustani vaikuttaa valokuvauksen keinoin trans- ja muunsukupuolisten ihmisten oikeuksien toteutumisen puolesta.

On ihmisoikeus tulla nähdyksi omana yksilöllisenä itsenään eikä yhtenä ryhmänä. Tulla hyväksytyksi omana itsenään. Olla osa yhteiskuntaa kokonaisena ilman eriarvoistavia rajoituksia. Tällä hetkellä Suomen laki kohtelee trans- ja muunsukupuolisia epätasa-arvoisesti mm. korjausprosessiin ja perheen perustamiseen liittyvien oikeuksien suhteen.

On ihmisoikeuksien loukkaus, että päästäkseen sukupuolenkorjaukseen on prosessiin haluavan luovuttava lisääntymismahdollisuudestaan. Lisäksi prosessiin pääsykään ei takaa mahdollisuutta yksilön toivomiin korjausleikkauksiin. Prosessissa oleva joutuu jännittämään diagnoosin saamista ja vain osa saa leikkauksiin oikeuttavan diagnoosin. On korkea aika saada translakiin merkittäviä muutoksia!

Sinusta minuksi -näyttely ovat suunnattu kaikille, joita aihepiiri koskettaa ja kiinnostaa sekä erityisesti myös sosiaali-, terveys- ja opetusalan opiskelijoille ja työntekijöille. Näyttely kuvaa trans- ja muunsukupuolisuuden moninaisuutta ja yksilöllisyyttä.

Näyttely oli ensi kertaa esillä Kallion kirjastossa kesäkuussa 2019, jolloin se oli osa virallista Helsinki Pride -ohjelmaa. Sen jälkeen näyttely on kiertänyt ympäri Suomea eri kirjastoissa.

Näyttelyn pohjalta valmistuu dokumenttielokuva syksyllä 2020.